Spausdinti

Europos darbuotojai stoja į kovą prieš griežto taupymo politiką

Antradienis, 2023 Gruodis 12

Griežtos taupymo priemonės gali netrukus sugrįšti ir skaudžiai atsiliepti visiems Europos darbuotojams. Junkitės prie mūsų, kad sustabdytume diržų veržimo politikos sugrąžinimą.

Šiemet visoje Europos Sąjungoje darbo užmokestis, atsižvelgiant į infliaciją, sumažėjo. Tuo tarpu įmonių pelnai padidėjo beveik 2%, o akcininkams išmokami dividendai kai kuriose šalyse kilo net iki 13 kartų greičiau nei atlyginimai. Šie skaičiai rodo, kad už infliacijos krizę sumokėti yra verčiami eiliniai darbuotojai.

Griežtas taupymas reiškia dar daugiau skurdo, žmonės neteks savo namų, o daugelis neturės galimybės pasinaudoti jiems gyvybiškai reikalingomis sveikatos priežiūros paslaugomis. Mes su tuo nesitaikstysime.

Visiems mums reikia galimybės gauti kokybišką sveikatos apsaugą, išsilavinimą, taip pat kad būtų užtikrintas mūsų saugumas. Todėl mums reikia viešųjų investicijų į švietimą, sveikatos priežiūrą ir kitas viešąsias paslaugas bei atlyginimų kilimo, o ne taupymo darbuotojų sąskaita.

Kartu galime sukurti žmonėms ir planetai palankią ekonomiką. Darbuotojai pavargo savo darbu pildyti turtingųjų pinigines. Reikalaujame naujo ekonominio ir socialinio modelio, kuriame svarbiausia būtų darbuotojai. Mums reikia tikrų pokyčių, o ne grįžti prie žalingų taupymo priemonių.

Šią peticiją įteiksime ES Komisijai ir išsiųsime visoms nacionalinėms vyriausybėms, kurių piliečiai pasirašys šią peticiją. Reikalaujame:

Darbuotojai negyvena jachtose, jie nusipelno sąžiningesnės savo sukurto pelno dalies.

Gruodžio 12 d. Briuselyje Europos darbuotojai ir profesinės sąjungos suvienys savo jėgas ir pasakys griežtą „ne“ taupymo politikai. Prisijunkite prie kovos ir drauge užtikrinkime, kad Europos vyriausybės įsiklausytų į žmonių balsą.

Pasirašykite peticiją

0
0
0
s2smodern
powered by social2s